Тіркелгі жасаңыз
Педагогическая копилка » KAZ » БЖБ Биология 7-сынып 4-тоқсан жауаптар «Микробиология және биотехнология»

БЖБ Биология 7-сынып 4-тоқсан жауаптар «Микробиология және биотехнология»

01 ноя 2024, 21:22
KAZ / Биология kaz
2
0

«Микробиология және биотехнология» бөлімі бойынша жиынтық бағалау

Биология 7-сынып 4-тоқсан

Әдістемелік ұсыныстар мұғалімге 7-сынып оқушыларына "Биология" пәні бойынша жиынтық бағалауды жоспарлау, ұйымдастыру және өткізуге көмек құралы ретінде құрастырылған. Әдістемелік ұсыныстар (қазақ тілінде білім беретін) 7-сыныптың "Биология" пәні бойынша оқу бағдарламасы мен оқу жоспарының негізінде дайындалған.
Бөлім / ортақ тақырып бойынша жиынтық бағалаудың Тапсырмаы мұғалімге оқушылардың тоқсан бойынша жоспарланған Оқу мақсатына жету деңгейін анықтауға мүмкіндік береді.
Әдістемелік ұсыныстарда бөлім / ортақ тақырып бойынша жиынтық бағалауды өткізуге арналған Бағалау критерийі мен дескрипторлары бар Тапсырма ұсынылған. Сондайақ, жинақта оқушылардың оқу жетістіктерінің мүмкін деңгейлері (рубрикалар) сипатталған. Дескрипторлары мен балдары бар Тапсырма ұсыныс түрінде берілген

БЖБ Биология 7-сынып 4-тоқсан жауаптар «Микробиология және биотехнология»

«Микробиология және биотехнология»
бөлімі бойынша жиынтық бағалау
Оқу мақсаты 7.4.3.1 Бактериялар формаларының әртүрлілігін сипаттау
7.4.3.2 Ірімшік және йогурт өндірісін зерттеу
Бағалау критерийі Білім алушы
• Бактерия формаларын анықтайды
• Ірімшік және йогурт өндірісін зерделейді
Ойлау дағдыларының
деңгейі
Білу және түсіну
Жоғарғы деңгей дағдылары
Орындау уақыты 15 минут
Тапсырма

1. (a) Микробиология ғылымы нені зерттейді?
A. Жануарлардың тіршілік әрекетін.
B. Қарапайымдардың тіршілік әрекетін.
C. Жай көзге көрінбейтін ағзалардың тіршілік әрекетін.
D. Өсімдіктердің тіршілік әрекетін.
(b) Төмендегі суреттерден бактериялардың формаларын анықтаңыз.
2. Суретте йогурт дайындау үдерісі бейнеленген.
(а) Суретті пайдаланып, йогурт дайындау үдерісін сипаттаңыз.
(b) Йогурт әзірлеу кезінде сүттің температурасы 42o
C болғанда ғана ұйытқыны
қосады, неліктен?
(с) Ұйытқы араласқан қоспаны бөлме температурасында бір тәулікке қалдырады.
Неліктен қоспаны тоңазытқышқа қалдыруға болмайды?



Cкaчaть документ
Құжаттың толық нұсқасы сайтта қол жетімді, кейін
Регистрации или

Koммeнтapии
Mинимaльнaя длинa кoммeнтapия - 50 знaкoв. кoммeнтapии мoдepиpуютcя
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.

Мұғалімдерге арналған педагогикалық платформа

  • Әлеуметтік желілерде бөлісіңіз КТЖ БЖБ ТЖБ ҰМЖ

Педагогикалық шеберлік саласында өз құзыреттерін арттыруға дайын педагогтар үшін тамаша шешім. Біз КТЖ (күнтізбелік жоспарлар), БЖБ (бөлімге жиынтық бағалау), ТЖБ (тоқсанға жиынтық бағалау), оқу материалын бір жылға тақырыптық жоспарлауды, БЖБ сабақ жоспарларын, сондай-ақ бөлімдер мен тоқсандар бойынша жиынтық бағалауды қоса алғанда, әртүрлі білім беру материалдарына қол жеткізуді қамтамасыз етеміз. Осы ресурстардың барлығы сіздің жұмысыңыздың тиімділігін арттыруға және оқушылардың оқу сапасын жақсартуға көмектеседі.