Coздaть aкaунт
Педагогическая копилка » KAZ » БЖБ Биология 7-сынып 4-тоқсан жауаптар «Микробиология және биотехнология»

БЖБ Биология 7-сынып 4-тоқсан жауаптар «Микробиология және биотехнология»

01 ноя 2024, 21:22
KAZ / Биология kaz
1
0

«Микробиология және биотехнология» бөлімі бойынша жиынтық бағалау

Биология 7-сынып 4-тоқсан

Әдістемелік ұсыныстар мұғалімге 7-сынып оқушыларына "Биология" пәні бойынша жиынтық бағалауды жоспарлау, ұйымдастыру және өткізуге көмек құралы ретінде құрастырылған. Әдістемелік ұсыныстар (қазақ тілінде білім беретін) 7-сыныптың "Биология" пәні бойынша оқу бағдарламасы мен оқу жоспарының негізінде дайындалған.
Бөлім / ортақ тақырып бойынша жиынтық бағалаудың Тапсырмаы мұғалімге оқушылардың тоқсан бойынша жоспарланған Оқу мақсатына жету деңгейін анықтауға мүмкіндік береді.
Әдістемелік ұсыныстарда бөлім / ортақ тақырып бойынша жиынтық бағалауды өткізуге арналған Бағалау критерийі мен дескрипторлары бар Тапсырма ұсынылған. Сондайақ, жинақта оқушылардың оқу жетістіктерінің мүмкін деңгейлері (рубрикалар) сипатталған. Дескрипторлары мен балдары бар Тапсырма ұсыныс түрінде берілген

БЖБ Биология 7-сынып 4-тоқсан жауаптар «Микробиология және биотехнология»

«Микробиология және биотехнология»
бөлімі бойынша жиынтық бағалау
Оқу мақсаты 7.4.3.1 Бактериялар формаларының әртүрлілігін сипаттау
7.4.3.2 Ірімшік және йогурт өндірісін зерттеу
Бағалау критерийі Білім алушы
• Бактерия формаларын анықтайды
• Ірімшік және йогурт өндірісін зерделейді
Ойлау дағдыларының
деңгейі
Білу және түсіну
Жоғарғы деңгей дағдылары
Орындау уақыты 15 минут
Тапсырма

1. (a) Микробиология ғылымы нені зерттейді?
A. Жануарлардың тіршілік әрекетін.
B. Қарапайымдардың тіршілік әрекетін.
C. Жай көзге көрінбейтін ағзалардың тіршілік әрекетін.
D. Өсімдіктердің тіршілік әрекетін.
(b) Төмендегі суреттерден бактериялардың формаларын анықтаңыз.
2. Суретте йогурт дайындау үдерісі бейнеленген.
(а) Суретті пайдаланып, йогурт дайындау үдерісін сипаттаңыз.
(b) Йогурт әзірлеу кезінде сүттің температурасы 42o
C болғанда ғана ұйытқыны
қосады, неліктен?
(с) Ұйытқы араласқан қоспаны бөлме температурасында бір тәулікке қалдырады.
Неліктен қоспаны тоңазытқышқа қалдыруға болмайды?



Cкaчaть документ
Полная версия документа доступна на сайте, после
Регистрации или

Koммeнтapии
Mинимaльнaя длинa кoммeнтapия - 50 знaкoв. кoммeнтapии мoдepиpуютcя
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.

Педагогическая платформа для учителей

  • Дeлиcь в coциaльныx ceтяx КТП СОР СОЧ

Идeaльнoe peшeниe для пeдaгoгoв, кoтopыe готово пoвыcить cвoю кoмпeтeнции в oблacти пeдaгoгичecкoгo мacтepcтвa. Мы предоставляем доступ к разнообразным образовательным материалам, включая КТП (календарные планы), СОР (суммативное оценивание за раздел), СОЧ (суммативное оценивание за четверть), тематическое планирование учебного материала на год, поурочным планам КСП, а также суммативную оценку по разделам и четвертям. Все эти ресурсы помогут вам повысить эффективность вашей работы и улучшить качество обучения ваших учеников.